Dodaj u listu

Dodaj u listu

KREM ZA VENE 100 ML

KREM ZA VENE 100 ML

Dodaj u listu

Dodaj u listu

KREM ZA VENE 100 ML

KREM ZA VENE 100 ML

384,00 RSD

Besplatna dostava za porudžbine preko 1500 dinara

Krem za VENE sa biljnim ekstraktima, pantenolom, alantoinom i vitaminima A, D i E

Sastav: 100 g kreme sadrži: uljani ekstrakt cveta kantariona, kamilice, kokotca, nevena, semena div­lj­eg kestena, korena gaveza, lincure i sveže šargarepe (1:4), dekspantenola 1g, alantoina 0,5 g i vitamine A, D i E.

Osobine i delovanje: Krem sadrži uljani ekstrakt više lekovitih biljaka navedenih u sastavu čiji aktivni principi jačaju zidove venskih krvnih sudova, smanjuju njihovu propustljivost i ubrzavaju cirkulaciju. Samim tim otklanjaju otoke, nape­tost i bolove, posebno donjih ekstremiteta. Takođe deluju antiseptično, antiflogistički i ubrzavaju granulaciju i epitelizaciju (zarastanje) kože. Ekstrakt kokotca svojim aktivnim komponentama melilotinom i kumarinom deluje antikoagulantno (sprečava stvaranje opasnih krvnih ugrušaka), dok koren gaveza ispoljava jako adstrigentno i hemostatičko dejstvo (zaustavlja krva­renje). Ekstrakt semena divljeg kestena sadrži aktivnu supstancu sapo­nin – escin koji normalizuje tonus vena, posebno nogu, te se sa uspehom koristi kod proširenih vena donjih ekstremiteta. Na ulcus cruris deluje u smislu smanjenja procesa upale. Posledica ukupnog dejstva aktivnih principa iz ovih biljaka je sprečavanje posledica venskog zastoja kao što su otok, trofička oštećenja zidova krvnih sudova, zapaljenja i trombotičke komplikacije. Način upotrebe: Krem za vene se koristi kad postoji poremećaj venske cirkulacije u nogama: bol, otok, osećaj težine, napetost usled dugotrajnog sedenja, stajanja ili u trudnoći, kod suve i tanke kože sa vidljivim kapilarima sklonim pucanju. Takođe kod promrzlina, prevarikoznog sindroma, postfle­biti­čkog sindroma, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa, tendovaginitisa itd. Sa uspehom se koristi u slučaju tupih povreda, nagnječenja, hema­toma, kontuzija, distorzija i sličnih povreda kod sportista, u saobraćaju itd. Više puta dnevno krem nanositi na obolelo ili povređeno mesto i blago masirati.

Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neki od sastojaka preparata.

Način čuvanja: Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom i hladnom mestu, van domašaja dece.

Napomena: Ovaj krem ne koristiti u toku sunčanja zbog prisustva kantariona i mogu­ćnosti fotosenzibilizacije. Ne sme se nanositi na upaljenu kožu, sluznice i otvorene rane. Samo za spoljašnju upotrebu.

Registrujte se i podelite svoje iskustvo! Ocene proizvoda mogu da ostave registrovani korisnici, koji su kupili ovaj proizvod na apotekamo.rs. Možda baš Vaše iskustvo pomogne nekome da otkloni nedoumicu i razjasni sebi da li je ovaj proizvod ono što zaista traži. Nadamo se da će i Vama ova opcija. biti od kroisti za odabir pravog proizvoda.

Još uvek nema ocena za ovaj proizvod.

Isporuka Dostava Cena
Za teritoriju Srbije 3-5 dana Besplatna dostava za porudžbine preko 1500 dinara