Besplatna dostava za porudžbine iznad 1990 dinara Non-stop niske cene Jednostavno Brzo

Pravila i uslovi

Poštovani korisnici,

Internet prodavnica apotekamo.rs, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva), je informacioni sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda korisnicima. Korisnik je osoba koja koristi ovaj sistem, odnosno kupac u internet prodavnici apotekamo.rs. Kada posetite ovaj sajt, prilikom svake Vaše kupovine važi pretpostavka da ste upoznati i da prihvatate uslove korišćenja koje ćemo Vam detaljnije predstaviti u daljem tekstu.

Molimo vas da ih pažljivo pročitate.

Apotekamo.rs će se uvek potruditi da Vam obezbedi najpovoljnije uslove kupovine.

Kako kontaktirati Apotekamo korisničku službu:

Pravila i uslovi

Izjava o zaštiti podataka o ličnosti

Da bismo bili u mogućnosti da uspešno obradimo Vašu narudžbinu, potrebno je da nam pružite određene podatke kao što su vaše ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam na efikasan način isporučimo željenu robu i da Vas obavestimo o trenutnom statusu Vaše narudžbine. Pored navedenih podataka, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica i omogućili vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju, dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika.

Svi podaci kоје navedete prilikom registracije smatraju se poslovnom tajnom i tako dobijene informacije koriste se isključivo za potrebe dovršavanja narudžbine. Registracija је standard u Internet kupovini i preduzima se radi zaštite posetilaca. Podaci kојi se upisuju prilikom registracije su zaštićeni i neće biti ustupani trećim licima niti publikovani. Informacije o novostima, newsletter i slično, dostavljaju se isključivo licima kоја su se prijavila na listu za prijem ovakve pošte.

U ime apotekamo.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Apotekamo AB i njegovim lokalnim predstavništvima (uključujući i poslovne partnere) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Opis proizvoda

Internet prodavnica test.apotekamo.rs, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva), garantuje za kvalitet i poreklo proizvoda. Proizvodi na sajtu apotekamo.rs su originalne robne marke. Svi proizvodi se nabavljaju direktno od proizvođača ili od jedinih ovlašćenih distributera koji se snabdevaju neposredno od proizvođača.

Apotekamo AB (sa svojim lokalnim predstavništvima) nastoji da sve proizvode na sajtu opiše što je tačnije moguće. Proizvodi su predstavljeni po brendovima i kategorijama. Proizvodi su predstavljeni tekstom i prikazani fotografijom. Fotografija proizvoda koji predstavlja grupu Vam može poslužiti kao osnovna informacija o izgledu proizvoda. Napominjemo da je fotografija proizvoda data informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja o proizvodu možete nas kontaktirati. Ako proizvod koji ste preuzeli ima neki nedostatak , pružamo vam mogućnost zamene proizvoda ili povraćaja.

Cene proizvoda
Apotekamo.rs će se uvek potruditi da Vam obezbedi najpovoljnije uslove kupovine.
Kako kontaktirati Apotekamo korisničku službu :
-putem online forme: Kontakt - Apotekamo
-telefona: ++381114126950
-chata
Sve cene na našoj stranici su prikazane u srpskom dinaru (RSD).
Cene su informativne, sa PDV-om, bez troškova prevoza. Prilikom potvrde porudžbine, cene će se izvršiti u srpskoj valuti – dinar (RSD).
Obavezujemo se da ćemo vam dostaviti proizvod po ceni o kojoj ste obavešteni prilikom potvrde narudžbine, a sve promene cena određenih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrednost vaše kupovine. Zavisno od konačne vrednosti Vaše narudžbine i adrese za dostavu, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cenu ili dodatno obračunati.
Pakovanje proizvoda

Proizvode koje naručite putem sajta apotekamo.rs upakovaćemo na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje).

Uslovi plaćanja

Na Apotekamo platformi omogućeni su sledeći uslovi plaćanja:

 1. plaćanje platnom karticom
 2. plaćanje pouzećem za proizvode koji se dostavljaju na kućnu adresu – omogućeno samo za kupce na teritoriji Republike Srbije

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Hvala Vam na razumevanju.

Dostava i način preuzimanja

Od 10.10.2023. dostava je besplatna za porudžbine preko 1990 dinara. Troškovi dostave za porudžbine u vrednosti ispod 1990 RSD snosi kupac. Cena isporuke koju plaća kupac je 276,00 RSD sa PDV-om.

Dostava se vrši na teritoriji Republike Srbije putem kurirskih službi. Rokovi dostave su jednaki važećim rokovima dostave propisanim u uslovima kurirske službe:

 1. za sve narudžbine primljene do 15 časova od ponedjeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2 – 5 radnih dana za celu teritoriju Republike Srbije.
 2. u slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak – dakle idući radni dan. Isporuke se ne vrše nedeljom.

Robu koju ste naručili na sajtu apotekamo.rs možete preuzeti na sledeće načine:

Na registrovanoj adresi: roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu;

Na drugoj adresi: ukoliko želite da se naručena roba isporuči na drugu adresu od one koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije, možete to naglastiti prilikom kreiranja narudžbine.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik kurirske službe. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Plaćanje pouzećem je omogućeno samo kupcima na teritoriji Republike Srbije. Prilikom preuzimanja proizvoda, kuriru službe potrebno je platiti iznos pošiljke koja je poručena na sajtu. Važno je da je neko prisutan u domaćinstvu kada se očekuje pošiljka da ista ne bi bila vraćena. Ako se desi da niko nije kod kuće, u slučaju slanja kurirskom službom, kurir ostavlja dokument koji sadrži vreme pokušaja isporuke, kao i vreme i mesto, tj. kada i gde kupac može preuzeti svoju pošiljku. Obično se radi o vremenu od 5 radnih dana, ali je važno pročitati šta piše na samom dokumentu koji je kurir ostavio u poštanskom sandučetu prilikom pokušaja isporuke.

Napomena:
U slučaju odabira plaćanja pouzećem, u trenutku isporuke paketa na adresu kupca, kurirska usluga Post Express naplaćuje i dodatni trošak od 50 RSD. Ovaj iznos predstavlja otkupnu cenu koja se plaća direktno kurirskoj službi za uslugu prikupljanja novca i kao takav nije povezan sa cenom Apotekamo porudžbine. U slučaju odabira plaćanja platnom karticom, ovaj trošak ne postoji.

Dostava fakture: Apotekamo će poslati elektronsku fakturu Kupcu na email adresu koju je prethodno ostavio prilikom poručivanja proizvoda na Apotekamo platformi. U skladu sa Zakonom, nije obavezno dostavljanje računa u štampanom obliku.

VAŽNE NAPOMENE!

Preporučujemo vam da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala. Ukoliko primetite nepravilnosti na samom artiklu, dostavljeni artikal vratite po kuriru na adresu koja Vam je naznačena na računu-otpremnici kao “Adresa sa koje je poslana roba”.

Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo Vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure Vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

Pravo na odustajanje

U trenutku kad je porudžbina obrađena do kraja, kupac elektroničkim putem prima Ugovor o prodaji na daljinu.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Sl.gl.RS br.62/2014), obaveštavamo vas da imate pravo da bez navođenja razloga odustanete od ugovora u roku od 14 dana od dana kada Vam je roba isporučena.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija izjavom o odustanku od ugovora ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslana trgovcu. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je kupac poslao pismeni odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

Izjavu o odustanku od ugovora možete preuzeti OVDE.

Izjavu je potrebno da odštampate, popunite podatke koji nedostaju, potpišete (potpišete i pečatirate za pravna lica), i pošaljete na adresu koja Vam je naznačena na zaprimljenom računu-otpremnici kao “Adresa sa koje je poslana roba”.

Takođe, možete nas kontaktirati putem e-maila na [email protected] ili na kontakt telefon: +381 114126950. Naši operateri će vam tražiti informaciju o artiklima koje želite da vratite i broju porudžbine, posle čega će vam stići e-mail sa detaljnim uputstvima za dalje postupanje.

Reklamacije

Osnovni nam je cilj da sa Vama ostvarimo odnos poverenja i pružimo Vam usluge u svemu prema Vašim željama i potrebama. Kupac koji je u svemu zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj. Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će Vaš prigovor biti rešen u skladu sa važećim zakonskim normama.

Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva) ne garantuju isporuku za nepotpune i netačne porudžbine. Gаrantujemo povraćaj novca ili zamenu proizvoda, ukoliko se proizvod isporuči na bilo kојi način oštećen, kао i u slučaju da smo Vаm poslali proizvod kојi nistе naručili. Reklamacije prihvatamo u roku od 24 časa od dana prijema pošiljke.

U slučaju reklamacije kupac je dužan da pošiljku vrati trgovcu o svom trošku.  Robu zajedno sa obrascem Zahteva za reklamaciju (možete ga preuzeti OVDE) treba da pošaljete na adresu koja Vam je naznačena na zaprimljenom računu-otpremnici kao “Adresa sa koje je poslana roba”. Povraćaj novca/zamena vrši se po prijemu vraćenog proizvoda i nakon odobravanja reklamacije.

Zа sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail: [email protected]. Proveru kvaliteta poručenih proizvoda vršimo pre isporuke, а rok trajanja је istaknut na proizvodima ili na deklaracijama proizvoda.

Povraćaj robe

Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke:

 • ustanovite da Vam je greškom internet prodavnice apotekamo.rs, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva) dostavljen proizvod koji niste naručili.
 • ustanovite da Vam je greškom internet prodavnica apotekamo.rs, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva), pored proizvoda koji ste naručili, dostavila fakturisan proizvod i koji niste naručili ili ukoliko ste se iz nekog razloga predomislili i odustali od kupovine.

imate pravo da vratite sporne proizvode, a mi ćemo Vam vratiti Vaš novac ili proizvod zameniti za drugi proizvod, po Vašoj želji.

Uslovi pod kojima ćemo vam omogućiti povraćaj na ovaj način su sledeći:

 1. Roba koju nam vraćate mora biti neotpakovana i nekorišćena;
 2. Od dana kada Vam je roba isporučena nije proteklo više od 14 dana (računajući i neradne dane);
 3. Poslali ste ili Izjavu o odustanku od ugovora, ili Zahtev za reklamaciju na e-mail adresu: [email protected];
 4. Apotekamo je potvrdio prijem Vaše izjave/zahteva za reklamaciju;
 5. Upakovali ste proizvod pre transporta na adekvatan način koji umanjuje opasnost od njegovog oštećenja tokom transporta;
 6. Uz proizvod ste priložili sva dokumenta koja su Vam predata prilikom isporuke (otpremnica i sl);
 7. Prodavač je potvrdio prijem pošiljke koja ispunjava uslov za povraćaj novca;
 8. U roku od 14 dana od prijema urednog artikla Apotekamo će Vam vratiti plaćeni iznos uplatom na Vašu platnu karticu
Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Apotekamo AB regionalna podružnica je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

U skladu sa novim Zakonom, neophodno je da nam dostavite i broj lične karte ili pasoša za kreiranje zahteva za refundaciju.

Promene opštih uslova

Internet prodavnica apotekamo.rs, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva) zadržava pravo da sve gore navedene uslove promeni. O svim izmenama ovih opštih uslova poznati korisnici će biti obavešteni putem naše stranice.

KUPOVINOM PROIZVODA I KORIŠĆENJEM WEB SAJTA APOTEKAMO.RS KUPAC PRIHVATA OPŠTE USLOVE POSLOVANJA.

Samim korišćenjem neke naše usluge, kao i kupovinom proizvoda na ovoj stranici Vi automatski prihvatate naše uslove poslovanja i saglasni ste da ih poštujete.

U slučaju da vam naša pravila ne odgovaraju ili se sa njima ne slažete u potpunosti molimo vas da ne koristite ove stranicu.

Web sajt je vlasništvo Apotekamo AB, i vlasnik sajta zadržava sva prava da u bilo koje vreme ažurira, menja i modifikuje uslove kupovine.

Sav materijal sa apotekamo.rs sajta ne može biti kopiran i korišćen u bilo koje druge svrhe i na bilo koji način bez prethodne dozvole odgovornog lica Apotekamo AB. Svako neovlašćeno korišćenje materijala sa web sajta može prekršiti zakone o autorskim pravima, intelektualnoj svojini, zaštitnim znacima i drugim zakonima. Ukoliko sajt ne koristite po svim primenjivim zakonima i predstavljate se lažnim imenima ili podacima, vlasnik ima sva prava da ukine, privremeno obustavi ili modifikuje Vaš nalog ili pristup web sajtu ili delovima web sajta bez prethodne najave.

Sav sadržaj i informacije na web sajtu su napravljene samo za informativne potrebe i uglavnom su korišćeni opisi proizvoda od strane proizvođača. Slike proizvoda takođe su date zbog informativne upotrebe. Nijanse boja prikazanih na slikama ne moraju da odgovaraju u stvarnosti i zavise od kalibracije boja vašeg uređaja za pregled ovog sajta.

Internet prodavnica apotekamo.rs, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva), je informacioni sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda korisnicima.

Osnovi podaci o firmi: