Dodaj u listu

Dodaj u listu želja

OPTIMUM D3 1000 IU KAPS A60

OPTIMUM D3 1000 IU KAPS A60

Dodaj u listu

Dodaj u listu želja

OPTIMUM D3 1000 IU KAPS A60

OPTIMUM D3 1000 IU KAPS A60

1.040,00 RSD

Besplatna dostava za porudžbine iznad 1990 dinara

Vitamin D3 u obliku holekalciferola

SKU: 25798602 Tags: , ,

Proizvod je deklarisan kao dijetetski proizvod, odnosno kao hrana sa posebnom medicinskom namenom. Vitamin D3 je vitamin iz grupe liposolubilnih vitamina koji je decenijama u fokusu naučnih istraživanja, zbog velikog broja efekata koje ima na ljudsko telo. Osteomalacija, osteoporoza, rahitis, nespecifični bolovi u mišićima i kostima, slab imunitet, rak, kardiovaskularne bolesti, depresija, multipla skleroza, Parkinsonova bolest i demencija su sve bolesti povezane sa nedostatkom vitamina D3. Objavljen je veoma veliki broj kvalitetnih studija koje povezuju različite bolesti sa nedostatkom vitamina D3. Znamo da vitamin D3 reguliše metabolizam kalcijuma u ​​telu, ali uspostavljene su mnoge druge funkcije. Vitamin D ima funkciju sprečavanja proliferacije (deobe ćelija) i podržava njihovu diferencijaciju.  Brojne studije takođe su dokazale preventivnu ulogu vitamina D3 u prevenciji različitih vrsta karcinoma.

Indikacije: Osteoporoza, rahitis i osteomalacija, poboljšava imunološki odgovor tela, zaštita od raka dojke, creva i prostate, aktivira ćelije imunog sistema, povećava otpornost tela i sprečava pojavu zaraznih bolesti, kardiovaskularne bolesti.

Zašto Optima D3 1000IU? -Sve najnovije naučne studije dokazuju da su trenutne doze od 400 IU male i preporučuju se veće dnevne doze. Stav klinike Maio je da je, na primer, u slučaju osteoporoze, u zavisnosti od uzroka osteoporoze (starost, lekovi, nedostatak VIt D3 u telu ili nešto drugo), preporučena dnevna doza od 1000 do 2000 IU tokom 2 do 6 meseci. Dnevna doza se preporučuje za osteomalaciju, što je zvanično stav klinike Maio, 2000IU. Danas se izuzetno visoke dnevne doze preporučuju za prevenciju raka dojke, debelog creva, prostate i sve veće preporuke za izuzetno visoke doze za MS.

-Da bismo udovoljili zahtevima i potrebama lekara i pacijenata, odlučili smo se za ovaj oblik i u ovoj dozi.

-Zato što je jedini oblik koji zadovoljava pune dnevne doze

-Vitamin D3 je u obliku holekalciferola. Vitamin D3 se u bubrezima pretvara u kalcitrol, aktivni oblik vitamina D3, a kalcitriol poboljšava apsorpciju kalcijuma i fosfora i stimuliše sintezu osteokalcina (proteina koji utiče na izgradnju kostiju). Uključen je u odgovarajuću diferencijaciju ćelija (prostate, dojke, debelog creva). U zavisnosti od primene 1 ili dve kapsule, terapija je mesečna ili dvomesečna.

Pakovanje: 60 kapsula

Registrujte se i podelite svoje iskustvo! Ocene proizvoda mogu da ostave registrovani korisnici, koji su kupili ovaj proizvod na apotekamo.rs. Možda baš Vaše iskustvo pomogne nekome da otkloni nedoumicu i razjasni sebi da li je ovaj proizvod ono što zaista traži. Nadamo se da će i Vama ova opcija. biti od kroisti za odabir pravog proizvoda.

Još uvek nema ocena za ovaj proizvod.

Isporuka Dostava Cena
Za teritoriju Srbije 3-5 dana Besplatna dostava za porudžbine preko 1990 dinara