Dodaj u listu

Dodaj u listu želja

TOPLOMER BEZ ŽIVE

TOPLOMER BEZ ŽIVE

Dodaj u listu

Dodaj u listu želja

TOPLOMER BEZ ŽIVE

TOPLOMER BEZ ŽIVE

717,00 RSD

Besplatna dostava za porudžbine iznad 2500 dinara

Klinički / analogni toplomer bez žive

SKU: 25014013 Tag:

Klinički / analogni toplomer bez žive je stakleni medicinski toplomer namenjen merenju telesne temperature. Tecnost pomoću koje se meri temperatura ne sadrži živu, već mešavinu drugih tečnih metala: galijuma, indijuma, kalaja. Navedene materije su u potpunosti netoksične kako za ljude tako i za životnu sredinu.

Uputstvo za upotrebu:  Očistite toplomer detaljno pre i posle svake upotrebe (vidi uputstvo za održavanje). Pre merenja proverite da li je tecnost u toplomeru neznatno ispod prve kalibrisane vrednosti 35 °C.  Da bi se tecnost unutar toplomera vratila na početni nivo (35 °C) potrebno je toplomer vratiti u plastičnu kutiju, zavrnuti fleksibilni zeleni poklopac i protresti  ga nekoliko  puta, držeći ga čvrsto za fleksibilni poklopac sve dok se nivo tečnosti ne vrati na željeni nivo. Izaberite način na koji ćete izmeriti temperaturu (oralno, rektalno, aksilarno) prema uputstvu za upotrebu i merite minimum 5 minuta kako biste izbegli grešku. Raspon merenja: od 35 °C – 42 °C. Telesna temperatura coveka je definisana nivoom tecnosti u toplomeru na kalibrisanoj skali toplomera, koja je odštampana na samom toplomeru. Nivo tečnosti u toplomeru možete videti tako što ćete ga držati horizontalno, pod odredenim uglom.

Oralna upotreba toplomera zahteva da tokom merenja pacijent ne sme žvakati, govoriti ili kretati se. Toplomer nije predviđen za specifična merenja temperature (kod prevremeno rođenih beba, merenje temperature u periodu ovulacije, itd). U slučaju da razbijete toplomer i tečnosti počne da curi iz njega, upotrebite krpu u kombinaciji sa vodom ili sapunom kako biste očistili mesto na koje je tečnost iscurela. Delići polomljenog toplomera kao i iscurela tečnost mogu se odložiti kao i sav drugi kućni otpad, jer ne sadrži toksicne materije. Savetujemo da izbegavate kontakt tečnosti u toplomeru (mešavinu tečnih metala), sa drugim dragocenim, plemenitim i baznim metalima.

Upozorenje:  Ne koristite toplomer za oralno merenje temperature kod dece  ispod 10 godina. Koristite metode aksiralnog i rektalnog merenja temperature kod dece.

Mere opreza:  Nemojte gristi, savijati ili suviše pritiskati toplomer kako ne bi došlo do njegovog lomljenja. Izbegavajte mogucnost da vam toplomer ispadne, kao i cuvanje toplomera na nebezbednim mestima. Cuvajte toplomer van domašaja dece. Merenje temperature bebama i deci mora biti pod nadzorom odraslih. Nemojte koristiti toplomer ukoliko primetite bilo kakav defekt ili naprslinu.

Toplomeri su dizajnirani i proizvedeni u skladu sa Evropskom direktivom ( Rezidencijalna direktiva) saveta EU 93/42/EEC:1993 o medicinskim sredstvima kao i sa evropskim standardima  EN 12470- 1:2000 i A1 2009 (deo 1 metalni-stakleni toplomeri za maksimalno merenje tečnošću). Ekološki toplomer bez žive i metoda njegovog rada, regulisani su međunarodnom licencom za patente (patent) EP 147778681B1.

Registrujte se i podelite svoje iskustvo! Ocene proizvoda mogu da ostave registrovani korisnici, koji su kupili ovaj proizvod na apotekamo.rs. Možda baš Vaše iskustvo pomogne nekome da otkloni nedoumicu i razjasni sebi da li je ovaj proizvod ono što zaista traži. Nadamo se da će i Vama ova opcija. biti od kroisti za odabir pravog proizvoda.

Još uvek nema ocena za ovaj proizvod.

Isporuka Dostava Cena
Za teritoriju Srbije 3-5 dana Besplatna dostava za porudžbine preko 2500 dinara