Dodaj u listu

Dodaj u listu želja

Wao Chia seme organsko 200g

Wao Chia seme organsko 200g

Dodaj u listu

Dodaj u listu želja

Wao Chia seme organsko 200g

Wao Chia seme organsko 200g

544,00 RSD

Besplatna dostava za porudžbine iznad 1990 dinara

Dobro utiče na kardiovaskularni sistem

Chia semenke (Salvia hispanica), nastaju od cvetne biljke iz vrste mente. Potiču najvećim delom iz Meksika i Guatemale, a može se naći i u Argentini, Australiji, Urugvaju, Paragvaju Boliviji, Ekvadoru, Peruu i Australiji. Omega 3 masne kiseline – je dobro unositi zbog kardiovaskularnog zdravlja, pa se preporučije kod srčanih bolesnika.Proteini – najčešča zabluda je da proteine možemo naći samo u mahunarkama i mesu. Svako čia seme ima približno 20% proteina. Vlakna – čia semena sadrži oko 25% dijetetskih vlakana. Ove semenke se lako vare jer za razliku od lana ne moraju da se samelju pre jela. Kalcijum – čia semenke sadrže 2% više kalcijuma od mleka. Pored svega prethodno nabrojanog u chia semenka se nalazi Vitamin B, kao i bakar, magnezijum, mangan, vitamin B3, fosfor i cink. Sve ovo ukupno čini ovu namirnicu super-hranom.

Doziranje i način primene

1 supena kašika (15g) semena dodati šejkovima, voćnom jogurtu, biljnom mleku. Nakon dodavanja ostaviti da odstoji nekoliko minuta i konzumirati. Najčešća upotreba Chia semenki je za dobijanje „sirovog pudinga“ – 2 supene kašike se preliju sa 2-2,5 dl biljnog mleka, doda se po ukusu sirovi i organski kakao prah i/ili zlatna maka , zaslađivač i ostavi se da odstoji 5-10 min. Pored navedenog Chia semenke se mogu dodavati u razna peciva, koristiti uz musli, a može se koristiti i kao vezivna supstanca u receptima sirove veganske ishrane.

Sastav

2 supene kašike čia semena daju oko 7gr vlakana, 5 gr omega 3 masnih kiselina, 4 gr proteina i 250 mg kalcijuma.

Registrujte se i podelite svoje iskustvo! Ocene proizvoda mogu da ostave registrovani korisnici, koji su kupili ovaj proizvod na apotekamo.rs. Možda baš Vaše iskustvo pomogne nekome da otkloni nedoumicu i razjasni sebi da li je ovaj proizvod ono što zaista traži. Nadamo se da će i Vama ova opcija. biti od kroisti za odabir pravog proizvoda.

Još uvek nema ocena za ovaj proizvod.

Isporuka Dostava Cena
Za teritoriju Srbije 3-5 dana Besplatna dostava za porudžbine preko 1990 dinara